2015. december 5., szombat

Új sárkány

Feketelángú váltósárkány

Sziasztok! :D A bemutatkozásban említettem, hogy fogok bemutatni saját sárkányokat is. Úgy terveztem, hogy a rész után mindig csinálok egy ilyet, ahol bemutatom a sárkányt. :)

Na szóval. A feketelángú váltósárkány egy különleges sárkány. Neve egyik felét arról kapta, hogy képes fekete tüzet fújni. Ennek a tűznek az az érdekessége, hogy nem forró és nem lehet eloltani hagyományos módon.

A nevének másik fele abból ered, hogy testüknek fekete részeit(tüskék a fejen, karmok, farokvitorlák) képes egyaránt törhetetlenül keményre is tudja szilárdítani, de képes ellazítani őket. Mikor ezek a részek puhák, akkor át tudja "formázni" ezeket a részeket utána pedig újra megszilárdítani, ezért például a farokvitorláit képes támadásra használni. A pikkelyei fehérek, de képes "felhúzni a pajzsát", vagyis a teste fekete lesz és áttörhetetlen.Ilyenkor a testükön lévő sötétkék jelek és a vörös szemük világoskékké színeződik és képesek lesznek világítani. Ilyen jelek vannak a fejükön, a lábaikon, a hátukon és a szárnyuk alsó oldalán. Ezekkel kommunikálnak a sötétben. Ezek a képességek onnan származnak, hogy a legelső példányok rájöttek, milyen anyagokat kell enniük ezekhez. Erre azért volt szükség, mert az emberek irtották őket. A fiatal sárkányok nem rendelkeznek ezekkel, mert ezek nem öröklődő képességek. Mindegyiküknek egyesével mutatják meg, mit kell tenniük. Ezek az ismeretek titkosak, sosem mondták el más sárkányoknak. Kihalóban lévő faj, összesen 36 db maradt belőlük és mind a Rejtett Völgyben él.



4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nekem ő az egyik kedvencem a saját fajok közül :3 Örülök, hogy másnak is tetszik :)

      Törlés
  2. Ez tetszik! Főleg az a faroklapát átformázós izé! (hoztam az értelmes magyarázási kézségem ×D)

    VálaszTörlés